fbpx

На Одеському кінофестивалі дивак облився "кров'ю", ацетоном та підпалив себе

Суспільство 13:11, 15.07, 2014

Активіст Євген Довлатов таким чином виступив на підтримку українського режисера Сенцова.

На Одеському кінофестивалі знову стався інцидент. Той самий активіст Євген Довлатов, який раніше вибігав на червоний хідник фестивалю з табличкою "Путлер капут", цього разу пішов далі, повідомляє ТСН.

Під час показу стрічки "Я – фемен" Довлатов у трусах з'явився на фесті, почав обливатися фарбою, яка імітувала кров, а потім облився ацетоном і підпалив себе. Все це супроводжувалося вигуками:

"Руки геть від України! Ми не раби! Путін, звільни режисера! Наші дії на підтримку Олега Сенцова. 15 липня ми проведемо акцію в Москві. Ми хочемо запалити Кремль так, як він не палав ніколи",  вигукував Довлатов.

Мова йде про затриманого у Росії українського режисера Олега Сенцова, якого тримають в Московському ізоляторі. Зауважимо, компанію Довлатову під час феєричної акції склала дівчина в костюмі українки та з плакатом "Femen for all".

Євген називає себе одеським фемен-мен. За його словами, на нього вже неодноразово робили замах і обіцяли вбити за акцію на підтримку Сенцова. Самі ж феменки називають Довлатова самозванцем і відхрещуються від його причетності до їхнього руху:

"Ми працюємо, стараємось, а він просто користується нашим ім'ям – це неприємно. З іншого боку, це  неадекватна людина і ставитись до нього потрібно відповідно, можливо, порекомендувати лікаря",  прокоментувала організатор та лідер руху Femen Анна Гуцол.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: