fbpx

На Полтавщині вибухнув газопровід, який транспортує газ з Сибіру до Європи

Суспільство 16:08, 17.06, 2014

У районі м. Лохвиця Полтавської області вибухнув газопровід Уренгой – Помари – Ужгород. За словами очевидців, полум'я піднялося на висоту близько 200 метрів.

За попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає, повідомляє 112.ua з посиланням на прес-службу МВС Полтавської обл.

"Вибух стався близько 14:45 на газопроводі на території поля. На місце події виїхали всі служби, в тому числі і оперативно-слідча група. Через полум'я і високу температуру підійти до вогнища неможливо. Інформації про жертви і постраждалих поки немає", – розповіли в прес-службі МВС. Про попередні причини вибуху можна буде говорити після локалізації полум'я. Місцеві мешканці впевнені, що газопровід сам вибухнути не міг. "Скоріш за все це теракт", – розповіла очевидець події.

Нагадаємо, 12 травня в Івано-Франківській області під час проведення робіт з ліквідації витоку газу з газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород (ділянка 4266 км, Рожнятівський район) на відстані 30 м стався вибух біля наземного магістрального газопроводу високого тиску Богородчани – Долина (діаметр 1400 мм, тиск 50-54 Атм), який прокладений поруч.

Уренгой – Помари – Ужгород – магістральний експортний газопровід. Поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру з Ужгородом у Західній Україні. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній і Західній Європі. Перетинає російсько-український кордон північніше міста Суми. По території України газ транспортується до компресорної станції в районі Ужгорода на кордоні зі Словаччиною та до менших компресорних станцій на кордоні з Угорщиною та Румунією.

Відео: Вконтакте

Фото: Ореста Олийника  Ореста Олийныка  Ореста Олийныка  Ореста Олийныка  Ореста Олийныка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: