fbpx

На протипожежну безпеку бюджетних закладів Франківщини планують витратити понад 38 мільйонів гривень

Суспільство 11:40, 29.08, 2018

За останні 5 років на Прикарпатті сталося понад 11 тисяч пожеж, внаслідок яких загинуло більш як 200 осіб.

Івано-Франківська обласна рада розгляне цільову програму протипожежного захисту обласних закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту на 2018-2021 роки.

Програма передбачає обладнання закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту системами протипожежного захисту, ремонт існуючих систем та вогнезахисне просочення дерев’яних конструкцій будівель.

За словами начальника управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Володимира Стебницького, програма розроблена до 2021 року та потребує 38,09 мільйонів гривень.

Проблемним залишається питання забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, особливо закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту. Це, у першу чергу, зумовлено відсутністю належного фінансування. В основному кошти виділяються лише на придбання вогнегасників та їх технічне обслуговування.

За пропозицією депутатів обласної ради Олександра Левицького та Михайла Королика вирішили внести у програму можливість співфінансування протипожежних заходів в закладах освіти, охорони здоров’я, які перебувають на балансі районних та місцевих органів самоврядування.

“Ми прекрасно знаємо, які зараз бюджети у районах, і окремі райони апріорі не зможуть провести цих заходів. Тому краще підготувати зміни до програми та передбачити можливість співфінансування з обласного бюджету”, – сказав Михайло Королик.

Голова депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу Остап Дзеса зазначив, що програма важлива для області та потребує фінансування.

“Скупий платить двічі. На цих речах економити не можна”,  сказав Дзеса, закликавши членів комісії винести проект програми на сесію обласної ради.

Депутатська комісія підтримала винесення регіональної цільової програми протипожежного захисту обласних закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту на 2018-2021 роки на сесію обласної ради з врахуванням пропозицій депутатів Королика та Левицького.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: