fbpx

На Прикарпатті 120 жінок ухиляються від сплати аліментів

Суспільство 07:13, 14.03, 2018

В Івано-Франківсьікй області на виконанні в державних виконавців є приблизно 9,5 тисяч проваджень щодо злісних нелатників аліментів. З них 120 відкриті щодо жінок.

Про це в ефірі "UA-Карпати" заявив в. о. начальника ГТ управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда.

11,8% з усіх аліментників мають заборгованість з невиплати понад три місяці, 5,3% – понад шість  місяців, 2,8% боргують більш як рік.

Зазначимо, що ті, хто не платить аліменти три місяці, потрапляють до єдиного реєстру боржників. За несплату аліментів понад шість місяців боржників позбавляють права виїзду за кордон, керування транспортним засобом, права носіння зброї, полювання на період, доки вони не погасять заборгованість перед дитиною.

"Загальної цифри боргу нема, бо боржники динамічно сплачують,  розповів Гайда.  Найбільше стягнули, коли описали земельну ділянку. Боржник прийшов і оплатив 68 тисяч гривень. Найбільша сума, яка перебуває на виконанні, – це 120 тисяч гривень".

За інформацією Гайди, відколи вступив в дію закон "Про посилення захисту прав дитини", держвиконавці на Прикарпатті "витрясли" з неплатників аліментів 1,8 млн грн, а з початку року – 9,5 млн грн.

"За попередній рік ця сума становила 40 млн грн. Тобто, за два місяці цього року ми стягнули аліментів одну четверту від суми попереднього року", – зазначив Андрій Гайда.

Також, за його словами, на Прикарпатті є приблизно 600 боржників, які не мають права виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати, доки не сплатять аліменти.

Нагадаємо, нещодавно мешканець Тлумацького району сплатив 56 466 грн заборгованості за аліментами після того, як державні виконавці винесли кілька постанов та склали на нього протокол про адмінпорушення.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: