fbpx

На Прикарпатті батьки роздають речі з бейбі-боксів від держави

Суспільство 17:51, 20.12, 2018

На розрекламовану допомогу від уряду батькам на Прикарпатті довелося чекати понад три місяці. За цей час кількість пакунків, які мали завезти в область, сягла майже трьох тисяч.

"Нам надійшли дещо оновлені пакунки, з удосконаленим вмістом. Зокрема, підгузники в наборі вже двох розмірів і від кращого виробника", – каже Степан Микицей, заступник директора департаменту соцполітики ОДА.

За його словами, аби отримати цей пакунок, батькам необхідно самим звертатися до управлінь соціального захисту за місцем проживання. Здебільшого працівники управління попередньо телефонують та повідомляють, що пакунок чекає свого власника. Приходити по нього потрібно з паспортом та ідентифікаційним кодом, пише газета Експрес.

Та подарунку від Гройсману радіють далеко не всі. Не дивно, адже ті, хто народив ще у вересні (а саме тоді й почала діяти програма), точно не чекав до грудня на ковдру чи пелюшки.

"Думаю, не забиратиму той пакунок,  каже Тетяна Бірч-Петерсен, яка ще 24 вересня в обласному пологовому народила хлопчика.  Мені нічого звідти вже не знадобиться. Одяг вже буде малий (син, очевидно, виріс), підгузники  теж, а такі дрібнички, як термометр і ножиці, я вже давно купила сама".

Інша матуся, калушанка Оксана Мусійчук, у той же день, коли отримала пакунок, більшість речей подарувала. Опублікувала пост у соцмережі з пропозицією віддати речі безплатно.

"Залишила собі одну пачку підгузників, дві  повзунців, шампунь і вологі серветки,  розповідає вона.  Все інше у нас або вже є, або замале".

КУРС писав, що програма, якою запроваджено надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" сім’ям, в яких народилася дитина, стартувала 1 вересня. Які саме речі у перших бейбі-боксах, можна почитати тут

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: