fbpx

На Прикарпатті дороги ремонтують повітряно-струменевим методом

Політика 16:39, 10.07, 2014

Дорожники філії "Івано-Франківське ДЕУ" ДП "Івано-Франківський облавтодор" застосовують нетрадиційний для України, проте вже звичний для більшості європейських країн повітряно-струменевий метод ремонту асфальтобетонного покриття.

Як повідомляв КУРС раніше, в травні дорожнє підприємство провело цим методом ямковий ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-09 Мукачеве – Львів на ділянці між населеними пунктами с. Ямниця та с. Тязів.

На цей час за вищевказаним методом проводиться ямковий ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Івано-Франківськ – Старий Лисець, а після закінчення ремонтних робіт на зазначеній автодорозі дорожня бригада приступить до такого ж ямкового ремонту на автомобільній дорозі Ямниця – Рибне (через с. Павлівка).   

Вищевказаний ямковий ремонт здійснюється за допомогою дорожнього механізму SCHAFER D-70736 FELLBACH, який працює за наступним принципом: за допомогою стисненого повітря видувається пилюка та чужорідні тіла із тріщин та ям на дорожньому покритті і відразу ж заповнюються будівельним матеріалом (суміш щебеню та бітумної емульсії).

"Вся робота виконується машиністом з місця водія та дорожнім робітником. У зв'язку з тим, що використовується саме бітумна емульсія, відсутній контакт з парами бітуму. Повітряно-струменевий метод є ефективним способом механізації ямкового ремонту", – повідомили КУРСу у прес-службі Служби автомобільних доріг.

1

2

3

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: