fbpx

На Прикарпатті дитячий батальйон "Сокіл" зібрав півтисячі гривень для бійців АТО

Суспільство 13:38, 04.09, 2014

Прикарпатські дітлахи отримують повістки, щоправда, не на Схід – а на акції підтримки військових. Відтак, у селі Новиця сформували дитячий батальйон "Сокіл". До нього входять діти віком від двох до десяти років. Головне завдання маленьких вояків – підняти патріотичний дух місцевих мешканців.

 

Щодня дитячий батальйон "Сокіл" можна побачити у центрі села Новиця. Там маленькі патріоти, з прапорами та щитами в руках, співають українські пісні.  Традиційно розпочинають з Гімну України, пише ZIK.

Щодня до батальйону долучаються нові добровольці. Керманичем маленького війська є сільський голова Володимир Головчак. Він же й ініціатор створення "Сокола".

"Це спало мені на гадку після того, як я розносив повістки тутешнім чоловікам. Це побачили діти та попросили мене призвати до війська і їх. Тому я вирішив надіслати малечі жартівливі повістки та сформувати із них батальйон", – розповідає сільський голова села Новиця Володимир Головчак.

Додамо, що дружнім військом діти не лише співають пісень, а ще й крокують від хати до хати і збирають гроші для української армії. Назбирали уже півтисячі гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: