fbpx

На Прикарпатті громади чотирьох сіл минулого року змінили конфесію

Суспільство 18:03, 03.02, 2018

Рішення громад затвердив голова Івано-Франківської ОДА.

Про непросту міжконфесійну ситуацію на Івано-Франківщині, пов’язану з переходами громад з однієї конфесії в іншу, розповіла РІСУ начальник відділу у справах національностей, релігій і охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Тетяна Лапка.

"Впродовж 2017 року до обласної державної адміністрації звернулося декілька релігійних організацій та громад щодо зміни ієрархічного підпорядкування, тобто, переходу з однієї конфесії в іншу. Це, зокрема, представники сіл Острівець та Рогиня Городенківського району та села Старий Гвіздець Коломийського району, які забажали з підпорядкування УПЦ (МП) перейти до іншої конфесії.

Щодо цих населених пунктів було прийняте рішення голови облдержадміністрації, відповідно до рішення громади, після проведення необхідних експертиз і зроблених фахівцями висновків. Отже, згідно з розпорядженнями, ці громади перейшли у підпорядкування УПЦ КП", – повідомила спеціаліст з питань релігій ОДА.

Також минулого року з Автокефальної Церкви до УПЦ КП виявили бажання перейти віряни села Тулуки Снятинського району. Рішення в ОДА підтримали –  громада разом зі священиком перейшла у підпорядкування УПЦ КП. 

Прихильників УПЦ МП в Україні за сім років поменшало майже втричі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: