fbpx

На Прикарпатті хочуть купити квадроцикли для медиків у гірських районах

Суспільство 12:50, 23.12, 2017

Купівлю квадроциклів для гірських районів передбачили у програмі розвитку та вдосконалення служби екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги на 2018-2022, яку затвердила Івано-Франківська обласна рада.

Як пояснив в. о. директора департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан, купівлю квадроциклів передбачили на випадок, коли випаде сніг і треба буде доїхати у важкодоступні місця. Їх придбають для медиків Косівського і Верховинського районів.

Загальний обсяг фінансування програми депутати заклали у розмірі 60,4 млн грн. Як йдеться в обґрунтуванні до рішення сесії, розроблення програми зумовлене необхідністю забезпечення служби екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги належною матеріально-технічною базою, достатньою кількістю укомплектованих автомобілів для бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, квадроциклами в гірських районах області, легковими автомобілями для адміністративних та господарських потреб, лікувально-діагностичною апаратурою та одягом для бригад, приміщенням та оснащенням для ремонту санітарного транспорту Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зокрема, на будівництво приміщення для навчально-тренувального відділу у програмі передбачено майже 12 млн грн. За 2,5 млн планують закупити манекени для оснащення навчально-тренувального центру. На квадроцикли заклали трохи більше 1 млн грн, на спецодяг для бригад – 11,3 млн грн, на автомобіль для господарських потреб – 540 тис. грн. Решту – на закупівлю укомплектованих автомобілів ШМД та лікувально-діагностичної апаратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: