fbpx

На Прикарпатті ховають людей на городах через брак місця. ВІДЕО

Суспільство 20:20, 30.05, 2017

Хоронити починають вже ледь не на подвір'ях людей, бо, бач, місця на цвинтарях немає. Що робити, коли на твою власну землю приходить ритуальна служба і сусіди з труною? Що робити, якщо влада при цьому просто розводить руками? Селяни б'ють на сполох, а кількість хрестів за їхніми вікнами росте.

На міському кладовищі Івано-Франківська – чергові похорони. За процесією Марія Коваль спостерігає зі сторони. Теж – зі смутком в очах. Бо незнайому їй людину ховають на її земельній ділянці. Її пай – понад 44 земельних сотки. Цю ділянку Марія отримала в спадок від бабусі. А ось нині тут – в буквальному розумінні – цвинтар. Жінка показує державний акт про право власності на землю, але користуватися нею не може, пише КУРС із посиланням на сюжет "Надзвичайних новин"

Ще кілька років тому мешканці Чукалівки висаджували на своїх ділянках городину, але після однієї зими повернулися і були шоковані: їхні городи були всіяні могилами. У ритуальній службі їм запропонували продати земельні наділи. На це погодилися не всі, адже скупляли паї надто дешево. Земля у селі дорога, оскільки до Франківська недалеко, а обміняти на інші паї теж неможливо, адже вільних соток немає. 

В Івано-Франківській мерії лише розводять руками. Кажуть, що готові викупити землю, але на ринкову ціну годі й сподіватися. 

Юристи запевняють, що закон на боці селян, бо влада мала спершу відчужити землю на соціальні потреби – спочатку все скупити, а тоді – віддавати під цвинтар.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: