fbpx

На Прикарпатті керівництво садочка, де знайшли протерміновані крупи та мишей, отримало догану

Суспільство 17:01, 19.03, 2018

Начальник Богородчанського управління освіти намагається вигородити директора, медсестру і завгоспа дитячого садочка "Едельвейс", що в селі Яблунька, вручивши їм лише догану. Напередодні саме в цьому закладі батьки виявили десятки кілограмів протермінованих харчів, мишей та повну антисанітарію.

Такий факт неабияк стурбував батьків, діти яких відвідують дитячий садок. Своє обурення висловила і депутат облради від фракції "ВОЛЯ" Марія Рудик. Кажуть, за ті всі факти антисанітарії працівники закладу повинні нести кримінальну відповідальність.

"Я отримала шквал дзвінків. Батьки обурені, адже начальник Богородчанського відділу освіти Іван Дрогомирецький сам, ще до висновку спеціальної комісії, вирішив тій горе-медсестрі і решті працівникам, що довели до такого стану садок, дати лиш догану! Медсестра не мала докумнентів відповідних. За меню і якість продуктів відповідає медсестра, а за стан в садку завідуюча, яка поїхала за кордон на заробітки, лишивши такий безлад! Тут порушень просто безліч, а він догану! Виходить, можна дітей травити, їжу з мишами готувати і обійтися доганою!" – обурилася Марія Рудик.

Натомість батьки, попри натяки забрати дітей з "Едельвейсу", вимагають негайного звільнення керівництва садочка.  

"Нам дають зрозуміти, що краще було б забрати своїх дітей з садочка. Зараз адміністрація закладу тисне на нас. Мовляв, на невинних людей звели наклеп. Це абсурд! В перший день завгосп нам сказала, що отруту по всьому садку розкидала. Тепер каже, що це неправда", – розповідає мама Іванна Лешко.

А ще батьки обурені тим, що начальник управління освіти Іван Дрогомирецький відпустив завідуючу у відпустку до початку квітня. Попри те, що працівники таких закладів, відповідно до закону, можуть брати її лише в канікулярний період.

Іван Дрогомирецький виправдовується, звільняти медсестру і завгоспа не має права.

"Лише завідувач, відповідно до законодавства, може звільняти працівників. Є виконуючий обов’язки, яка зможе це робити. Буде комісія, там отримаємо офіційні документи від служб, які перевірять садок. Мова буде йти про звільнення", – запевнив Іван Дрогомирецький.

Натомість Марія Рудик впевнена, Департамент освіти Івано-Франківської ОДА терміново повинен перевірити діяльність Богородчанського управління.

"За останніх кілька днів мені телефонують батьки, що в одному селі вода непитна в навчальному закладі, в другому – салат руками накидають в їдальні, в третьому – каналізації нема. А ще в одному – чай, який діти не допили, зливають і потім знову дітям дають. Чому спеціалісти управління освіти не моніторять цю ситуацію?" – каже Марія Рудик.  

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: