fbpx

На Прикарпатті курсуватиме рейковий автобус

Суспільство 09:50, 13.06, 2014

На сьогодні відмінено рух частини приміських поїздів сполученням Івано-Франківськ – Коломия. Якщо раніше з Івано-Франківська їхали аж чотири потяги, то тепер залишився тільки один – увечері близько 18.00 год. Такий новий розклад руху буде дійсний до 23 червня.

Причиною таких змін у русі приміських поїздів стали ремонтні роботи, які ведуться на залізничній дорозі цього сполучення. Ремонтні роботи передбачають забезпечення підготовки залізничного полотна для експлуатації рейкових автобусів. Слід відмітити, що на сьогодні в Україні експлуатується вже більше 20 рейкових автобусів, в тому числі і кілька на Львівській залізниці, – пише "Правда"

Довідково:

Рейковий автобус – рухомий склад європейського зразка. У Європі приміські пасажирські перевезення на невеликі відстані практично повністю здійснюються «залізничним трамваєм», бо приміське сполучення, яке базується на використанні рейкових автобусів, економічно ефективніше. Незважаючи на свою компактність (два-три вагони), цей рухомий склад може перевозити до 600 пасажирів, розвиваючи швидкість 110—160 км/год. Тим паче, що він за лічені секунди набирає швидкість і легко гальмує, як і електропоїзд. А це – вагомий аргумент у приміському сполученні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: