fbpx

На Прикарпатті на оздоровчу програму не вистачає 6 мільйонів гривень

Здоров'я 10:22, 09.09, 2014

Президія обласної ради розглянула ряд питань, які виносяться на чергову 31-у сесію, з-поміж яких – виділення коштів на комплексну програму "Здоров'я населення Прикарпаття 2013-2020".

Увага президії акцентувалася на розгляді питання внесення змін до комплексної програми  "Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020". За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Романа Мельника, з обласного цільового фонду на фінансування програми передбачено 8 млн грн, однак цієї суми недостатньо.

"Насправді потреба у фінансуванні даної програми становить 14 млн грн, а не 8 млн грн, як зазначалося, – наголосив Роман Мельник. – Потрібно знайти ще 6 млн грн з обласного бюджету для належної підтримки хворих. Ми, у свою чергу, не вимагаємо, а просимо допомогти знайти ці кошти. Багато районів відгукнулися, за це ми їм щиро вдячні. У жовтні із передбачених 8 млн грн плануємо витратити 1 мільйон на імунодепресанти, а 7 мільйонів – на гемодіаліз".

Також Роман Михайлович у ході обговорення програми лікування та реабілітації осіб, які постраждали під час протестних акцій на Майдані, додав, що із одного мільйона гривень, які виділено з обласного цільового фонду, використано тільки 600 тис. грн, та запропонував залишкову суму у розмірі 400 тис. грн використати на лікування потерпілих, які постраждали у зоні АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: