fbpx

На Прикарпатті освітянку підозрюють у привласненні 65 тисяч гривень

Суспільство 18:23, 03.12, 2018

Долинське відділення поліції відкрило кримінальне провадження щодо привласнення 65 тисяч гривень виконуючою обов'язки завідувачки Лужківської філії Слободо-Болехівської гімназії імені Д. Квеца Витвицької ОТГ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що освітянка внесла неправдиві дані в класні журнали та звіти про те, що з 14 січня 2016 року до 6 листопада 2018 року навчала одну ученицю в індивідуальній формі навчання в Лужківській філії Слободо-Болехівської гімназії імені Д. Квеца, за що отримала заробітну плату в розмірі понад 65 тисяч гривень. Про це йдеться у кількох ухвалах Долинського районного суду.

Однак правоохоронці встановили, що протягом 2017-2018 років ця дівчинка вчилася у Папужинському навчально-виховному комплексі "Дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа 1-2 ступенів" на Черкащині.

Щодо  виконуючої обов'язки завідувачки Лужківської філії Слободо-Болехівської гімназії імені Д. Квеца відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

У рамках кримінального провадження Долинський районний суд надав слідчим дозвіл на вилучення класних журналів, книг обліку руху учнів, розкладу уроків тощо у Слободо-Болехівської гімназії імені Дмитра Квецка.

Також суд дозволив вилучити матеріали проведення службової перевірки стосовно підозрюваної із відділу освіти Витвицької ОТГ та надав доступ до документів у навчально-виховному комплексі на Черкащині, які підтверджують, що там навчається дівчинка, яка начебто вчилася на  індивідуальній формі навчання у Лужках.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: