fbpx

В Рогатині освітяни, яким не виплатили зарплату, перекрили дорогу – ОДА звернулася в Кабмін

Суспільство 18:12, 29.08, 2018

В Рогатині освітяни вчора перекрили дорогу на Львів. Йдеться про блокування дороги в двох місцях через тримісячну невиплату заробітної плати.

"В Рогатині вчителі району оголосили страйк. Причина – їм третій місяць не виплачують заробітну плату",  повідомили у місцевій групі на Фейсбук. 

Сьогодні освітяни продовжують протест, але пропускають автобуси з дітьми та машини з хворими і міжміський транспорт на Львів.

Як пояснив КУРСу директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, протест пов'язаний зі зміною навчальної мережі. А це питання уряд відніс до компетенції місцевих органів самоврядування. Відтак департамент освіти ОДА врегулювати його не може. 

"Ми звернулися в Кабмін і МОН, пояснили ситуацію, просили виділення додаткової субвенції, щоби закрити це питання. Процедура погодження довга. Чекаємо рішення,  каже Віктор Кімакович.  Але виділення цих грошей тільки погасить вогонь і не ліквідує його причини".

Вогонь розгорівся через те, що в Рогатині більш як 400 дітей перебувають на індивідуальному навчанні без медичних показників  через некомплектні класи. Саме ця заборгованість, що склалася впродовж минулого навчального року, стала причиною протесту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: