fbpx

На Прикарпатті починається місячник добровільної здачі зброї

Суспільство 20:01, 26.03, 2019

З 1 до 30 квітня цього року громадяни, які володіють зброєю та боєприпасами без законних на те підстав, матимуть змогу добровільно здати їх до поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.

В головному управлінні Національної поліції в області нагадують, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Крім того, носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Цією ж статтею Кримінального кодексу передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадку, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Здати зброю можна у будь-якому найближчому відділі чи відділенні поліції. Отримати більш детальну інформацію можна за телефоном "102".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: