fbpx

На Яремчанщині поховали спецназівця Павла Ільчука, що загинув в АТО в Луганській області

Суспільство 11:08, 24.07, 2014

Вчора в селі Вороненко на Яремчанщині провели в останню путь 23-річного Павла Ільчука, який загинув в бою в Луганській області.

"2 серпня Павлові виповнилося б 23 роки. Він з дитинства мріяв стати військовим, ретельно готувався до цього. Поруч з батьківською хатою облаштував спортивний майданчик, де постійно тренувався. Зі слів найкращого друга, сусіда та однокласника Павла Гереджука, він дуже любив зброю і в дитинстві постійно конструював різноманітні самостріли. Одного разу навіть поранився, але це не зупиняло хлопця… Він бачив себе тільки військовим", – розповів КУРСу журналіст з Яремчі Олег Дзем'юк.

Після закінчення Надвірнянського автодорожнього коледжу Павла призвали до лав Збройних сил України, в аеромобільні війська (десант). Спочатку проходив службу строковиком у 8-му окремому полку спеціального призначення міста Хмельницького, потім, не вагаючись, залишився там контрактником. 

У зоні АТО Павло Ільчук із військовими побратимами займався конвоюванням та охороною блокпостів. І під час однієї з ротацій на Луганщині його бригада потрапила під шалений мінометний обстріл сепаратистів. Він загинув на полі бою.

"Павло був дуже впертим та цілеспрямованим, – розповідає товариш героя Павло Гереджук. – І це риса допомагала йому в житті. Якщо ми б всі були такими наполегливими, як Павло, тоді б і проблем у нас було набагато менше… Він був справжнім патріотом України!"

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: