fbpx

На Прикарпатті поліцейські затримали зловмисників, які вкрали у пенсіонера автомобіль та спалили його

Суспільство 14:49, 18.12, 2018

Минулого місяця троє зловмисників, серед яких двоє неповнолітні, проникли до будинку, викрали ключі від гаража і заволоділи автомобілем "Опель Астра". Поліцейські затримали злочинців.

Нагадаємо, подія сталася 18 листопада в селі, що на Коломийщині. До поліції звернувся 70-річний чоловік, який займається підприємницькою діяльністю. Поліцейські виїхали на місце злочину. Над ранок 18 листопада автомобіль знайшли в сусідньому селі. Його злочинці підпалили і залишили на дорозі.

Правоохоронці Коломийського району та області розшукували зловмисників. 17 грудня їх затримали. З’ясувалося, що до злочину причетні особи віком 28, 17 і 16 років. Свою вину визнали. Кажуть, захотіли поїхати на дискотеку, але автомобіля не мали. Знали, що у 70-річного потерпілого транспорт у гаражі. Тому пішли на злочин. Автівку спалили, аби поліцейські не "вийшли на їх слід", інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Наразі підозрюваним мають обрати міру запобіжного заходу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років);
  • ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років);
  • ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди потерпілому, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років);
  • ч. 1 ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: