fbpx

В Івано-Франківську поліція затримала викрадачів комп’ютерної та побутової техніки. ФОТО

Суспільство 13:27, 18.12, 2017

Вчора, 17 грудня, оперативники ГУНП в Івано-Франківській області за участю працівників Івано-Франківського та Коломийського відділів поліції затримали трьох чоловіків, які підозрюються у скоєнні трьох крадіжок в Івано-Франківську та Коломиї.

Першу крадіжку гастролери із Запоріжжя скоїли 11 грудня з магазину в Івано-Франківську. Зловмисники шляхом відтискання металопластикових дверей проникли в приміщення магазину, звідки викрали 20 мобільних телефонів марки "ЕПЛ" та ноутбук, повідомили у секторі комунікації ГУНП в області.

Наступне повідомлення про крадіжку надійшло через два дні від жителя Коломиї про те, що невідомі камінням розбили віконний склопакет у майстерні з ремонту техніки та проникли всередину приміщення, викравши звідти 13 ноутбуків "Леново", "Асус", "НР" та 3 планшети марки "Slimtab".

За цими повідомленнями правоохоронці вже за кілька годин після третьої крадіжки у Коломиї у ніч на 17 грудня затримали їх. Зловмисники з магазину викрали ноутбук "ASUS" та 7 мобільних телефонів.

Правоохоронці встановили осіб злочинної групи. Ними виявились 33, 35 та 38-річного віку раніше судимі за аналогічні злочини уродженці міста Запоріжжя. 

Під час огляду орендованого помешкання зловмисників у м. Івано-Франківськ правоохоронці вилучили частину викрадених речей та знаряддя скоєння злочинів. Іншу частину вони "Новою поштою" пересилали до Запоріжжя для подальшої їх реалізації. 

Наразі усіх трьох затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм підозри за вчинення злочинів та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Злодіям загрожує позбавлення волі строком від 3 до 6 років.
Також правоохоронцями встановлюється причетність злочинної групи до вчинення подібних злочинів на території інших областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: