fbpx

На Прикарпатті поляки та українці рахували "євро", витрачені на ліквідацію надзвичайних ситуацій

Суспільство 09:39, 26.06, 2014

У Яремче Івано-Франківської області вчора відбулося засідання українсько-польської Комісії з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій у рамках українсько-польської міжурядової координаційної ради з міжрегіонального співробітництва.

Українську частину Комісії очолює перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко, а польську – директор Урядового Центру безпеки Республіки Польща генерал-майор Януш Скуліх.

Анатолій Бойко підкреслив важливість зустрічі з польськими колегами. «Надзвичайні ситуації кордонів не мають, – зазначив він. – Тому співробітництво з колегами з Польщі на усіх рівнях має неабияке значення. Україна зараз, за рішенням Президента і Уряду, взяла курс на децентралізацію влади. У цій сфері поляки вже мають напрацьований досвід, який ми можемо перейняти. Це стосується, зокрема, питань фінансування, технічного оснащення, готовності добровільних пожежних формувань».

Фахівці підрахували, що кожне євро, вкладене у запобігання надзвичайним ситуаціям, економить сім євро, необхідні для їх ліквідації. Тому варто робити акцент саме на профілактичній роботі.

Перше засідання українсько-польської Комісії з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій у рамках українсько-польської міжурядової координаційної ради з міжрегіонального співробітництва відбулося торік у Польщі. А тому на сьогоднішньому не тільки обмінюватимуться досвідом роботи і планами на майбутнє, а й коротко підсумують виконання попередніх домовленостей та заходів, котрі відбулися впродовж цього року.

«У нас є чимало тем для обговорення, – підкреслив голова польської частини комісії директор Урядового Центру безпеки Республіки Польща генерал-майор Януш Скуліх. – Тому два дні для такого засідання – це мало. Однак ми будемо намагатися вкластися у цей час. Ми плануємо також підписати план спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної пожежної служби Республіки Польща з реалізації міжурядової Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Польща про співробітництво та взаємну допомогу щодо попередження катастроф, стихійних лих, інших надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на подальші три роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: