fbpx

На Прикарпатті повнолітні змушені будуть доводити свій вік, щоб купити алкоголь

Суспільство 17:55, 24.07, 2015

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області в торговельних закладах розміщують соціальну рекламу і наліпки "Повнолітній? Доведи!", "Продають алкоголь неповнолітнім? Дзвони!" та інформаційні картки з телефонами "Гарячої лінії".

Такі профілактичні рейди правоохоронці проводять спільно з представниками соціальних служб, зокрема, акції пройшли на території Коломийського та Калуського районів, що на Івано-Франківщині. Під час рейдів з продавцями та власниками закладів проведена роз'яснювальна робота про неприпустимість продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, а також їх попереджено про відповідальність за скоєння такого правопорушення.

Як зазначила начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак, співробітники міліції виявили та задокументували 56 фактів продажу неповнолітнім пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з ч. 2 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами). Зараз тривають літні канікули і протягом дня більшість дітей знаходитиметься без нагляду дорослих, тому правоохоронці докладають максимум зусиль для того, щоб відпочинок дітей обійшовся без прикрих випадків і у безпеці.

Міліція звертається з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям! Кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтеся, що хтось може запропонувати закурити чи випити і вашій дитині!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: