fbpx

На Прикарпатті пояснили, як видаватимуть закордонні паспорти по-новому

Суспільство 12:56, 12.06, 2014

7 травня Кабінет Міністрів України видав постанову, яка вносить зміни у процес підготовки документів та видачі закордонних паспортів.

Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив начальник Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саїв, передає кореспондент «КУРСу».

За словами Саєва, найважливіші зміни стосуються введення біометричних паспортів. Їх видаватимуть з 1 січня 2015-го року. Виглядатимуть вони, як і сьогоднішні закордонні паспорти. Єдина відмінність – вони міститимуть спеціальний чіп з особистою інформацією про людину та з її відбитками пальців. Апарати для виготовлення цих паспортів надійдуть в розпорядження обласної міграційної служби до кінця літа. Тоді і з’являться перші зразки біометричних паспортів. Їхня вартість наразі невідома. Сергій Саїв розповів, що громадянам не обов’язково одразу переходити на новий документ. Діятимуть паралельно і чинні документи. Також люди мають можливість відмовитися від чіпу з особистою інформацією, якщо це суперечить їхнім релігійним поглядам.

З нового року змінюється і термін видачі закордонних паспортів. Тепер його повинні видати до 20 діб. Якщо раніше закордонний паспорт видавали з 18 років, то з 1 січня видаватимуть після 16 років. Термін його дії складатиме 10 років. А дітям до 16 років видаватимуть документи строком на 4 роки.

Ввелася ще одна новинка. З 1 листопада 2014 року документи до міграційної служби можна буде подати через місцеві Центри надання адміністративних послуг. Там же громадянин їх і отримає. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: