fbpx

На Прикарпатті пожежники провели "бойові" навчання

Суспільство 19:06, 20.05, 2014

Заняття пройшли на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Свою професійну майстерність вдосконалювали начальники чергових варт пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини.

Локалізація та ліквідація будь-якої пожежі – справа надзвичайно складна. Вона потребує від особового складу пожежно-рятувальних підрозділів високої майстерності, уміння працювати в умовах психологічних і фізичних навантажень, коли відлік іде на секунди, а навіть крихітна помилка може коштувати людського життя. Такі уміння і навики досягаються шляхом невпинних тренувань, щоб дії кожного із рятувальників були доведені до автоматизму, а чергова варта діяла, як єдиний злагоджений механізм. Для цього існує школа підвищення оперативної майстерності, де бійці оперативних підрозділів вчаться працювати в умовах, наближених до реальних.

Днями такі заняття пройшли на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Свою професійну майстерність вдосконалювали начальники чергових варт пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини.

Програма заходів складалася з двох частин: теоретичної та практичної.

Спочатку рятувальникам пригадали будову апарата захисту органів дихання та зору, його застосування під час роботи в непридатному для дихання середовищі, а також призначення та завдання ланок газодимозахисної служби і обов’язки кожного пожежного. Наступним етапом занять була практична підготовка. Рятувальники здійснили забір води до автоцистерни.

Окрім цього, вони вдосконалювали свої професійні вміння та навички щодо гасіння пожеж та рятування людей у задимленому середовищі. Заняття проходили на базі газодимозахисної служби.

Спочатку провели оперативну перевірку апаратів на стиснутому повітрі та відповідні вправи з фізичного навантаження в теплокамері, а тоді у складі ланки газодимозахисної служби евакуйовували умовного потерпілого із задимленого приміщення. Кожну вправу намагалися виконувати якнайкраще, адже це допоможе їм правильно діяти за реальних умов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: