fbpx

На Прикарпатті представили виставку, присвячену пам'яті настоятеля УПЦ КП Митрополита Володимира

Суспільство 17:25, 21.09, 2015

Виставку, присвячену пам'яті настоятеля УПЦ КП Митрополита Володимира (Романюка), представлено у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.

Тут зібрано експонати із колекції музею-садиби Патріарха Володимира, що знаходиться в його рідному селі Хімчин Косівського району.

Відвідувачі музею зможуть оглянути елементи архієрейського облачення, патріарший жезл, Новий Завіт 1899 року видання з особистим автографом патріарха, ікону, листи із заслання до родини, численні фото, книги, документи, матеріали преси.

Складовою частиною експозиції виставки є добірка творів косівських митців, які працюють як в жанрі сучасного, так і традиційного сакрального мистецтва. Зокрема, є 38 творів Мирослава Радиша, в яких автор розкриває нову філософію бачення художнього різьблення в сакральному мистецтві. На виставці різьбяр представив напрестольні та ручні хрести, тарілки, підсвічники-трійці, декоративні пласти та оригінальні полички для писанок.

До огляду також пропонується 8 унікальних творів майстра художньої мініатюрної вишивки Валерія Малиновського та 6 ікон молодого митця Дмитра Приймака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: