fbpx

На Прикарпатті прочистять екологічну стежку до водоспаду "Дівочі сльози" та облаштують там джерела питної води. ФОТО

Суспільство 19:44, 19.07, 2018

18 липня у селі Лука Городенківського району відбувся перший круглий стіл в рамках проекту "Рятувальники для природи".

На зустріч завітали небайдужі мешканці сіл Лука та Незвисько, а також громадські активісти, які здійснюють сплав Дністром, виступаючи проти будівництва на ріці гідроелектростанцій.

Під час заходу було презентовано проект "Рятувальники для природи", який впроваджується ГО "Гірський рятувальний центр" обговорено можливості співпраці між громадами та Дністровський регіональний ландшафтний парк, особливо що стосується в сфері екології та збереження природних ресурсів; а також залучення зовнішніх ресурсів для вирішення цих питань.

Важливим питанням, яке постало в ході круглого столу, є ймовірність спорудження на Дністрі каскаду міні-ГЕС. Усі учасники заходу одностайно і рішуче виступили проти таких планів.

Проект здійснюється в рамках впровадження проекту "Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України". Проект реалізується Фондом розвитку ГО "Західноукраїнський ресурсний центр" спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Метою проекту є залучити громаду та волонтерів до захисту і збереження природоохоронних територій в межах Дністровського регіонального ландшафтного парку Івано-Франківської області та сформувати розуміння у місцевих мешканців щодо нових можливостей, пов’язаних із сталим розвитком туризму на території парку.

Партнер проекту – обласне комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича". До реалізації проекту долучилися також активісти ГО "Поступовий гурт франківців".

У рамках проекту планується організувати екоакцію з прибирання берегів Дністра; прочистити екологічну стежку до водоспаду "Дівочі сльози" та облаштувати два джерела питної води на стежці, а також видати карто-схему про Дністровський каньйон з інформацію про природоохоронні об’єкти, туристичну інфраструктуру, пам’ятки природи тощо.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: