fbpx

На Прикарпатті проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Джура"

Суспільство 11:25, 10.10, 2014

Виховання юних патріотів України на засадах козацько-лицарської духовності та здорового способу життя сьогодні особливо актуальне. Саме з такою метою щороку проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”).

Цього року 8–10 жовтня на базі Івано-Франківського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в с. Рибне Тисменицького району проходить обласний етап змагань, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Для участі у грі прибуло 18 команд-переможців І (районного) етапу, щоб продемонструвати свої уміння, навички, морально-бойові якості.

Розпочався захід з урочистого підняття прапора і виконання Гімну України та хвилиною мовчання на вшанування героїв Небесної Сотні й загиблих у зоні АТО.

До присутніх з вітальним словом звернулись перший заступник начальника штабу М. Косило, директор обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; головний консультант конкурсу М. Боднар, голова Ради старійшин Івано-Франківського обласного козацького товариства УК “Галицька Січ” та головний суддя Я. Довган, викладач предмета “Захист Вітчизни” вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки. Вони побажали учасникам мужності, сили й витривалості, відзначили важливість гри у вихованні дітей та молоді в дусі патріотизму, відданості Батьківщині й українському народу.

Далі відбувались цікаві конкурси та вікторини, на яких вони мали змогу показати свою мужність, витримку, спритність, кмітливість та вміння працювати в команді.

Для успішного виступу у змаганнях молодь повинна володіти не тільки навичками стройової, військової, медичної підготовки, спортивно-туристського орієнтування, але й неабиякими інтелектуальними і творчими здібностями.

Підсумки гри “Джура” буде підбито сьогодні, 10 жовтня, з визначенням переможців та їх нагородженням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: