fbpx

На Прикарпатті протягом року кількість крадіжок і грабежів зросла на третину

Суспільство 12:30, 11.02, 2016

Прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк підбив підсумки роботи прокуратури за минулий рік: усі вбивства розкриті, кількість грабежів помітно збільшилася.

Владислав Братюк вважає Прикарпаття цілком благополучним регіоном в сенсі криміногенної ситуації. 

"Івано-Франківська область ніколи не була криміногенно складною. Населення є релігійне і роботяще. На 10 тисяч осіб у нас 62 злочини. В середньому по Україні цей показник перевищує сотню. Скоєно 24 вбивства – і всі вони розкриті. Проблематичні до розкриття були розбої і грабежі. Рік закінчили з ростом крадіжок і грабежів на 30% у порівнянні з попереднім роком. Були справи, пов’язані зі збутом наркотичних засобів, до цього були причетні і громадяни іноземних держав. Були два випадки викриття великих нарколабараторій", – розповів Братюк.

За його словами, прокуратура в 2015 році має успіхи і в напрямку протидії корупції. До суду передано 51 справу, обвинувачено 53 особи. Більшість корупційних злочинів в області пов’язані з хабарництвом.

"Уже й цього року службовці різних рівнів і сфер стали фігурантами корупційних справ. Робота в цьому напрямку недостатня, вона не стала системною, у силу багатьох аспектів і працівники прокуратури, і поліції не повністю використовують арсенал засобів для попередження і протидії корупції, але говорити, що є повна бездіяльність, не можу",  зазначив Братюк на прес-конференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: