fbpx

На Прикарпатті пройде театральна літня школа

Культура 16:15, 23.06, 2014

11-20 липня у с. Криворівня Верховинського району Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та студія А.К.Т. проведуть театральну літню школу Олега Драча "Креативна імпровізація".

Організатори запрошують до участі креативну молодь. 

Літню школу буде присвячено ігровому театру. Учасники отримають унікальний практичний досвід в роботі з природою акторської імпровізації, навчаться створювати оригінальних персонажів та оволодіватимуть основами драматургії, створюючи власні оригінальні тексти. Усі учасники літньої школи матимуть шанс увійти до складу експериментальної театральної групи "Креатор", котру Європейський осередок театральних практик «GARDZENICE» (Люблін, Польща) у листопаді 2014 року запросив взяти участь двотижневій українській резиденції для створення вистави "Сім". Цією виставою Україну представлятимуть на науково-артистичній сесії "Польща – Україна – Європа".

"Метод Креативної структурованої імпровізації відрізняється від існуючих театральних систем освіти, бо розглядає Людину, що діє в межах театральної вистави-акції, як унікальну триєдину особистість, що гармонійно розвиває і поєднує в собі: Актора, Режисера, Драматурга і постає у театральному дійстві як КРЕАТОР.

Це новий тип творчої особистості у театрі, яка може створювати власні авторські твори: з власною драматургією, власною режисурою і власним акторським виконанням. Це нова творча особистість у театрі, яка сповна може відповідати за процес створення та презентацію вистави глядачеві.
Креатор – це повноцінно розвинутий творчий організм у театрі, що не є простим рабом-виконавцем, а є творцем вистави-акції. Креатор має тотальну відповідальність за процес створення та презентацію. Він може працювати як моноактором, режисером чи драматургом, так і з групою подібних Креаторів, що взаємодіють в ім’я єдиного театрального твору-вистави на Території Творення. Саме тоді Креатори розділяються, стаючи кожен в свою нішу окремо – актори, режисер і драматург. Співучасть, співтворчість та відповідальность Креаторів є передумовою утворення театрального колективу, в якому працюють творчо рівноцінні особистості", – пояснюють концепцію літньої школи її організатори у соцмережах.

Участь у такій неординарній літній школі не безкоштовна, проте оплата не надто велика. Проживання обійдеться в 220 грн. за 11 днів, за 10 днів роботи майстра потрібно буде заплатити 500 грн. Учасники школи житимуть у дерев'яному будиночку, проте зручності – ззовні. Їжу готуватимуть самі. Відсутність п'ятизіркового готелю організатори компенсують неймовірно цікавим досвідом та корисними акторськими навиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: