fbpx

На Прикарпатті ПТУ вимагає погашення боргу по зарплатах і за опалення

Суспільство 11:58, 28.03, 2016

Працівники Вищого професійного училища №7 м. Калуша звернулися до обласної ради щодо ситуації, яка склалася в системі професійно-технічної освіти області.

Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики і свободи слова доповів директор департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович.

У звернені викладачів ідеться, що училище покинуте напризволяще – виникла заборгованість із зарплат та за енергоносії, нараховано штраф за несплату єдиного соціального внеску у розмірі 13 тисяч гривень.

Місцева влада зменшує державні замовлення, взялася за відчуження гуртожитків та скорочення працівників. Працівники профучилища просять вжити заходів для покращення фінансування й стабільності навчального процесу.

В інших ПТУ області також боргують зарплати вчителям. Так, у ПТУ Калуша з працівниками розрахувалися лише за січень і 30% лютого цього року, а в Коломиї – лише за січень.

Заступник директора департаменту фінансів ОДА Леся Балагура зазначила, що у п’ятницю відбулася бюджетна комісія, яка затвердила видатки на фінансування ПТУ на перше півріччя, зокрема й на виплату зарплат і розрахунки за енергоносії. Як повідомляв КУРС, недавно на потреби профтехосвіти Прикарпаття отримало з держбюджету 17,7 млн грн  вистачить на півроку на зарплати викладачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: