fbpx

На Прикарпатті п’яний учасник АТО побив старосту села через земельну ділянку

Суспільство 11:15, 19.07, 2018

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який випив півлітри горілки та пішов до старости сіл Дебеславці, Залуччя, Ганів, Липники Матеївської ОТГ вимагати земельну ділянку.

Випадок стався у Дебеславцях 2 березня цього року.

Приблизно о 15 годині в кабінет сільського старости прийшов місцевий ветеран та влаштував сварку. Він лаявся, вдарив ногою по системному блоці комп'ютера та схопив старосту за одяг.

Витягнувши посадовця з-за столу, вдарив його головою в обличчя. Вирвавшись з рук нападника, староста вибіг на двір та покликав на допомогу сусіда. Проте обвинувачений знову його схопив та продовжив ображати нецензурними словами.

В цей час на крик старости прибіг чоловік з сусіднього будинку, але нападника відтягнути він не зміг. Забрати п’яного чоловіка від старости зуміли, коли на допомогу сусіду прийшов ще один чоловік.Тоді староста втік до старостинського будинку, де очікував на приїзд поліції.

Медики діагностували у потерпілого старости забійну рану перенісся та синці в ділянках очей.

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю. Розповів, що того дня випив приблизно півлітри горілки та пішов до будинку старостинського округу, де, пригадавши давню образу, затіяв сварку. Після чого копнув комп’ютер, витягнув з-за столу старосту та вдарив його головою в обличчя.

Обвинувачений попросив вибачення у потерпілого.

Староста у суді запевнив, що намагався пояснити чоловіку, що для отримання земельної ділянки треба звернутись з відповідною заявою і рішення про виділення земельної ділянки приймає сесія сільської ради Матеївецької ОТГ. Однак обвинувачений його не слухав, лаявся і вдарив. Проте староста сказав, що претензій до обвинуваченого не має, просив його покарати на розсуд суду.

Суд врахував щире каяття, наявність 5 малолітніх дітей і те, що обвинувачений є учасником бойових дій, ухвалив визнати його винним та призначив місяць арешту.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: