fbpx

На Прикарпатті районка відмовилася друкувати програму "Інтера" і закликала краян бойкотувати канал

Політика 09:32, 14.05, 2018

"ІНТЕР" – на цвинтар!": популярна городенківська міськрайонна газета "Край" заявила, що відмовляється друкувати програму телеканалу "Інтер" через його антиукраїнську політику.

Редакція "Краю" на сторінці видання у Facebook опублікувала пост, в якому пояснила своє рішення.

Приводом стала скандальна програма "Інтеру" до Дня перемоги, під час якої ведучий святкового концерту Андрій Доманський говорив про "фашистських злочинців", іменами яких називають в Україні вулиці. "Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников. А их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице", – сказав Доманський під час концерту до 9 травня під назвою "Победа одна на всех".

"Розумієте, це рішення непросте. Одним треба бокс, іншим серіали, ще комусь – російську попсу (і таких галичан – гать гати). Це все наші читачі, і всі вони нам дорогі. Але є речі, вищі за все згадане. Є пам'ять про наших предків, про невинну кров наших предків, в тому числі пролиту їхніми дєдамі, наприклад, Жуковим на Дніпрі", – зазначила редакція "Краю" у відповідь на питання читача, "де тепер вболівати за Ломаченка". 

Нагадаємо, відео з словами Доманського з'явилося в мережі 7 травня і викликало шквал критики від користувачів. "Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава. Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими є старозавітні концерти на зразок "голубого огонька", – є ніякою не свободою слова, не точкою зору. А діями на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні", – відреагувала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. 

Втім, скандальний фрагмент таки вийшов в ефір 9 травня. Після цього майже сотня активістів "Національного корпусу прийшли до офісу "Інтера" у Києві. Пікетувальники вимагали позбавити канал ліцензії за анти­українську позицію. Була начебто навіть спроба підпалу (насправді, кинули димову шашку), яку вимагає розслідувати ОБСЄ.

Нацрада заявила про позапланову перевірку "Інтера".

Поки до ініціативи "Краю" не долучилися інші видання Франківщини. Ніяк не відреагувала й обласна організація Національної спліки журналістів. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: