fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Прикарпатті реалізується пілотний проект "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні"

На Прикарпатті реалізується пілотний проект "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні"

Суспільство 11:22, 02.09, 2014

Наприкінці минулого тижня у місті Яремче на базі готельного комплексу "Карпатські зорі" відбувся черговий семінар щодо ходу реалізації пілотного проекту "Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні".

Він вже другий рік проходить в Івано-Франківську за підтримки канадської організації "Agriteam Canada Consulting Ltd". Як і в минулому році, до семінарських занять, крім правоохоронців Івано-Франківщини та їх канадських колег, долучилися учасники молодіжної громадської організації "Пласт". Про це повідомили КУРСу в СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України полковник міліції Олексій Лазаренко, який керував роботою семінару, представив удосконалену модель співпраці міліції та навчальних закладів. Під час обговорення увагу закцентували на проблемних моментах її втілення та намічено шляхи їх вирішення.

Про хід реалізації пілотного проекту на Прикарпатті прозвітувала начальник сектору кримінальної міліції в справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак.

В рамках проекту виокремили два напрямки роботи. Перший – "Шкільний офіцер міліції", передбачає укладення угод про співпрацю між дирекціями шкіл та співробітниками органів внутрішніх справ. Зокрема, в Івано-Франківську наразі 9 працівників підрозділу кримінальної міліції у справах дітей закріплені за 41 школою. Їх обов’язками є правовиховна робота зі школярами, реагування на різного роду конфліктні ситуації, звернення педагогів та інше.

Другий напрямок – "Дослідники", що спеціалізується на гуртковій роботі. На сьогодні діє на базі 5 навчальних закладів обласного центру і передбачає кілька модулів.

Керівник проекту з канадського боку Таня Сенфорд Аммар подякувала прикарпатським правоохоронцям за успішну роботу в режимі тестування програми. Після її успішного впровадження на Івано-Франківщині планується окремі модулі впроваджувати в Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: