fbpx

На Прикарпатті стартує міжнародний проект догляду за військовими похованнями Першої світової війни

Суспільство 10:15, 12.09, 2018

Громадська організація "Поступовий гурт франківців" разом з польськими, угорськими та словацькими партнерами почала реалізацію проекту "Велика війна: поховання та історична пам’ять".

Проект, що фінансується за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду, поширюється на прикордонні території України, Польщі, Словаччини та Угорщини.

Протягом 1914–1918 рр. тисячі українців, поляків, чехів, словаків і угорців воювали в арміях інших країн і нерідко поміж собою, відстоюючи чужі імперські інтереси. Тривалий час запеклі бої велися і на території Прикарпаття, де залишилося багато поховань. У рамках спільного проекту "Велика війна: поховання та історична пам’ять", приуроченого до 100-річчя з дня завершення Першої світової війни, ГО "Поступовий гурт франківців" впорядкує кілька таких кладовищ на території області та узагальнить інформацію про загиблих солдатів.

У вересні заплановане прибирання двох кладовищ – 22 вересня у місті Галич (початок о 10:00) та 29 вересня у місті Долина. 

"Поступовці" запрошують волонтерів до участі. Організатори забезпечують необхідним спорядженням, організовують харчування та доїзд з Івано-Франківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: