fbpx

На Прикарпатті розпочалися масштабні перевірки харчування в усіх школах та садочках

Суспільство 17:35, 19.09, 2018

З вересня в Івано-Франківській області розпочалось виконання регіональної цільової програми "Дітям Прикарпаття – якісне харчування", основною метою якої є забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування дітей в школах, дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування та зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів.

В ході реалізації програми буде проведено моніторинг 669 шкіл, де харчуються 378 350 дітей, та 295 дошкільних навчальних закладів, де харчується 30 546 дітей Івано-Франківщини, інформує прес-служба Держпродспоживслужби.

Заплановано перевірити 455 операторів ринку, які провадять харчування дітей в шкільних та дошкільних закладах, для покращення роботи їдалень та буфетів, забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог, дотримання норм харчування та калорійності страв, дотримання технологічних режимів приготування страв.

Одним з головних завдань є проведення моніторингу всіх постачальників сировини та готової продукції, проведення лабораторних досліджень безпечності та якості сировини та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей, що дасть змогу відстежити продукцію недоброякісних виробників з метою унеможливлення попадання невідповідної продукції для харчування дітей.

У всіх без виключення шкільних та дошкільних закладах будуть проведені лабораторні дослідження води, готових страв та змивів обладнання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: