fbpx

На Прикарпатті розпочалися вишколи з вивчення тактичної медицини та роботи малих груп

Суспільство 12:40, 21.06, 2018

Днями на історичній місцевості – Осовій Поляні, що в Рогатинському районі, де у 1943-1944 роках було місце таборування сотень УПА і де неодноразово бував Роман Шухевич, – відбувся перший вишкіл під керівництвом командира обласного територіального загону УДА Прикарпаття Віталія Хованця.

Зважаючи на те, що в Україні нещодавно відзначали День медичного працівника, вишкіл вирішили провести з вивчення медицини, військової медицини, надання першої домедичної допомоги, що може стати у пригоді не лише на передовій, а й у цивільному житті.

"В Івано-Франківську є наші побратими з медичного батальйону УДА "Госпітальєри", які самі пройшли горнило війни та врятували не одне життя нашим захисникам, а зараз самі борються зі страшною хворобою. Це я про Сергія та Тетяну Морозів. Тому провести вишкіл на Осовій Поляні нам допомогла подруга "Гестапо" (Наталія Колодій) з Тернопільщини, яка має колосальний досвід та гарт в тактичній медицині", – каже член проводу УДА Василь Абрамів.

А командир обласного територіального загону УДА Прикарпаття Віталій Хованець наголошує:

"Для вишколу ми сформували дві групи по вісім людей, які протягом двох днів жили на Осовій Поляні. Один день ми цілком присвятили вивченню тактичної медицини за натівським протоколом MARCH, а наступного дня вивчали тактичне пересування в малих групах та бойове залагодження в обороні і наступі. Уже незабаром відбуватимуться наступні вишколи, на які можуть зголошуватися усі охочі за телефоном 0673433023 або за адресою: м. Івано-Франківськ, площа Ринок, 14 (3-й поверх). Закликаємо усіх небайдужих пройти таке навчання, адже уміти не розгубитися в критичній ситуації, могти надати першу медичну допомогу – це обов’язок кожного".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: