fbpx

На Прикарпатті швейна галузь потребує нових кадрів

Суспільство 20:46, 05.12, 2016

У приміщенні Центру професійно-технічної освіти № 1 в Івано-Франківську відбулося чергове засідання міської Дорадчої ради керівників промислових підприємств та керівників професійної технічної освіти з підготовки кваліфікованих спеціалістів робітничих спеціальностей за напрямком "швейна справа".

У засіданні взяли участь представники управління праці, Івано-Франківського міського центру зайнятості, Центру професійно-технічної освіти № 1 та Івано-Франківського професійного будівельного ліцею, а також суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють діяльність у швейній галузі, а саме: ТОВ "Конфеціоні Роза", ВАТ ВТШП "Галичина", УВП УТОГ, ПП "Петтекс", ПП "Волтекс", ТОВ "Новий стиль", інформує прес-служба Івано-Франківського МВК. 

Начальник управління праці Наталія Дмитраш наголосила, що одним з пріоритетних завдань на сьогоднішній день перед виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради є об’єднання зусиль щодо налагодження конструктивного, взаємовигідного партнерства між професійно-технічними навчальними закладами та роботодавцями за участю органів місцевого самоврядування.

Крім того, начальник управління зазначила, що у 2017 році передбачаються два види замовлення на підготовку робітничих кадрів: державне, що пов’язане з гостродефіцитними професіями національного значення, а також регіональне, яке здійснює область і міста обласного значення для місцевого ринку праці. Також Наталія Дмитраш підкреслила, що їй хочеться вірити в те, що регіональне замовлення буде здійснюватися із урахуванням думки органів влади на місцях.

Директор Центру професійно-технічної освіти № 1 Богдан Казимирів повідомив, що він з розумінням ставиться до того, що роботодавці сьогодні потребують не просто робітників чи фахівців, а висококваліфікованих працівників. Також висловив сподівання на плідну співпрацю з керівництвом ТОВ "Конфеціоні Роза", яке нещодавно розпочало свою діяльність у місті. Така співпраця неодмінно призведе до позитивного результату – працевлаштування учнів училища на цьому підприємстві. В свою чергу керівник підприємства Олена Шоколюк повідомила, що у зв’язку із розширенням виробництва вони дуже зацікавлені у працівниках та у співпраці із Центром професійно-технічної освіти № 1. Тому запропонувала провести екскурсію для учнів училища на підприємстві, ознайомись із виробництвом та обговорити деталі подальшої співпраці. 

Представники професійно-технічних закладів, представники влади та роботодавці в ході конструктивного діалогу досягнули розуміння, що лише через постійну співпрацю, постійну взаємодію зацікавлених сторін можливе вирішення головного завдання – забезпечення ринку праці міста Івано-Франківська кваліфікованими робітничими кадрами.

КУРС раніше писав, що на виробничих підприємствах вкрай бракує кадрів, зокрема і на швейних. Одним із таких є ПАТ "Івано-Франківське виробничо-торгівельне швейне підприємство "Галичина". Попри гостру кадрову кризу фабрика шиє брендовий одяг для європейських замовників. Але розширити їх коло не може. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: