fbpx

На Прикарпатті стартувала всеукраїнська "Літня школа інклюзії 2018: кроки у майбутнє"

Суспільство 21:35, 25.06, 2018

Сьогодні Вигодський навчально-реабілітаційний центр відкрив "Літню школу інклюзії 2018: кроки у майбутнє". Це вже другий захід з циклу інклюзії на базі закладу всеукраїнського рівня за участі гостей із закордону.

Інклюзивна освіта – це та складова гуманітарної політики кожної сучасної країни, яка свідчить, наскільки її суспільство захищає невід’ємні права людини, та яка сьогодні поступово входить у освітній процес України. Напередодні нового навчального року, коли діти підуть у нову українську школу, тема інклюзії є особливо актуальною і посідає важливе місце в освітньому процесі та діяльності державних органів влади, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Гостей та фахівців центру привітав заступник голови районної державної адміністрації Михайло Дидяк. Він зазначив, що завданням влади району є пристосування навчальних закладів Долинщини до інклюзивної освіти.
Впродовж чотирьох днів фахівці та експерти у сфері інклюзивної освіти будуть обмінюватися професійним досвідом, а після завершення заходу використовуватимуть отримані знання у своїй щоденній кропіткій роботі.
 
У літній школі спілкуватимуться активні та наполегливі освітяни з Івано-Франківщини, Харківщини, Херсонщини, Хмельниччини, Львівщини. Частина гостей, які вже брали участь у заходах, організованих центром, зазначали, що тут є  чому повчитися, та раді знову повертатися для здобуття чи обміну знаннями.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: