fbpx

На Прикарпатті створюють новий Центр для допомоги бійцям в зоні АТО

Суспільство 11:25, 12.06, 2014

На Прикарпатті створюють Координаційний центр швидкого реагування Івано-Франківської області для допомоги військовослужбовцям в зоні АТО.

Про це повідомили голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко та депутат обласної ради Юрій Романюк.

«Сьогодні ми ініціюємо створення Координаційного центру швидкого реагування, який очолить Юрій Романюк, – повідомляє Троценко. – Ми пропонуємо зовсім іншу модель: новостворена структура повинна виконати ті функції, які не може виконати Рада оборони. Основна ідея Координаційного центру  – адресна допомога військовослужбовцям, активістам і правоохоронцям з Прикарпаття, які перебувають в зоні АТО».

Рада оборони координує діяльність всіх силових органів області, веде діалог з найвищими посадовими особами країни, проте вона не може оперативно розпоряджатися коштами. Для закупівлі партії бронежилетів чи військової форми потрібно проводити тендер, а це мінімум два місяці, заявляє Троценко.

Фінансування Координаційного центру швидкого реагування відбуватиметься за рахунок добровільних пожертв місцевих громадян та представників прикарпатської діаспори у Західній Європі, США, Канаді.

Юрій Романюк повідомив, що, окрім коштів, збиратимуть продукти та медикаменти.

«Думаю, у кожному селі є люди, готові пожертвувати відро молодої картоплі, цибулі та інших продуктів для прикарпатських військовослужбовців, – говорить Юрій Романюк. – У нас є меценати, готові тоннами відправляти медикаменти на Донеччину та Луганщину».

Координаційний штаб швидкого реагування Івано-Франківської області включатиме в себе: базу даних прикарпатських військовослужбовців в зоні АТО, кол-центр, призначений для підтримки постійного зв’язку з військовими та їхніми родинами, і мобільні групи, які адресно доставлятимуть необхідні продукти з області в зону АТО.

Контроль за роботою Центру покладено на громадських активістів: вони стежитимуть за надходженням та витратою коштів. Обласна рада та райдержадміністрації для полегшення роботи активістів надають приміщення та необхідну для роботи офісну техніку.

Такі центри планують створити в кожному районі області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: