fbpx

На Прикарпатті "свободівець" сам себе призначив на посаду в РДА

Політика 12:16, 17.09, 2015

В Івано-Франківській області суд визнав винним екс-голову Косівської РДА, керівника райорганізації "Свобода", депутата райради Романа Матейчука у вчиненні корупційного правопорушення.

У квітні 2014 року Матейчука було призначено головою Косівської районної держадміністрації. 23 грудня минулого року його звільнили. Втім, Матейчук, ще керуючи райадміністрацією, перевів, а потім і призначив сам себе на іншу посаду – начальника відділу соціально-економічного розвитку управління економічного розвитку туризму і торгівлі РДА, пишуть Версії.

Прокуратура звернулася до суду. 14 липня цього року Косівський районний суд визнав дії Матейчука неправомірними. Встановлено, що екс-голова РДА видав розпорядження, в якому безпідставно вказав, що його було звільнено в порядку переведення на посаду начальника відділу в РДА.

Крім того, суд прийшов до висновку, що Матейчук призначив сам себе на нову посаду, порушуючи закон про запобігання і протидію корупції. Він усвідомлював, що виникне конфлікт інтересів. Втім, не попередив про це безпосереднє керівництво – Івано-Франківську ОДА.

Згідно з рішенням суду, екс-голова РДА повинен сплатити штраф у розмірі 510 грн.

26 серпня Апеляційний суд Івано-Франківської області залишив апеляційну скаргу Матейчука без задоволення.

Відомо, що Матейчук досі працює на посаді, на яку себе призначив, – начальником відділу соціально-економічного розвитку управління економічного розвитку туризму і торгівлі РДА.

"Можна припустити, що найближчим часом Романа Матейчука звільнять з роботи. Адже, по-перше, відповідно до Закону України "Про державну службу" людина, яку визнано корупціонером, не може працювати в органах державної влади. А по-друге, розпорядження, яким він себе призначив на посаду, скоріш за все відмінять як таке, що було прийняте із порушенням законів України", – пишуть Версії.

За інформацією журналістів, після судових рішень Роман Матейчук разом із кількома представниками ВО "Свобода" влаштували скандал в райадміністрації. Можливе звільнення з роботи головного свободівця району у партії розцінили як політичну розправу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: