fbpx

На Прикарпатті тривають масштабні навчання молодих пілотів. ВІДЕО

Суспільство 11:35, 11.11, 2016

Українські винищувачі, які вдалося забрати з Криму в російських окупантів, знову на варті України. На Прикарпатті тривають масштабні навчання молодих пілотів. Свою майстерність молоді пілоти відпрацьовують на винищувачах, які базувалися на аеродромі Бельбек.

Росіяни повернули лише частину техніки – 30 літаків. Причому навмисно їх пошкодили. Але вітчизняні заводи винищувачі відновили, йдеться в сюжеті ТСН.

На Івано-Франківському аеродромі зібралися всі випускники Харківського національного університету повітряних сил. У їхньому розпорядженні десяток учбово-бойових та бойових МіГ-29. польоти тривають зранку до вечора.

У молодих льотчиків максимальне навантаження. Після цих навчань вони отримають третій клас кваліфікації, тобто зможуть вести бій вдень за будь-якої погоди.

Досвідчені колеги по-доброму їм заздрять. Цьогорічний випуск харківського вишу докорінно відрізняється від попередніх. Адже під час навчання кожен з курсантів налітав майже 200 годин.

Свою майстерність вони відпрацьовують на МіГ-29. Це саме ті українські винищувачі з аеродрому Бельбек, які залишилися в анексованому Росією Криму. Підполковник Артем Шкільнюк – один з військових льотчиків, які не зрадили присязі та переїхали на материкову Україну, розповідає: після тривалих переговорів частину МіГів загарбники таки повернули. Однак, побачивши свої винищувачі, що повернулися з полону, льотчики вжахнулися. Ті, що були в робочому стані, росіяни зумисно пошкодили. Але їх таки відновили.

Після цих навчань і льотчики, і винищувачі повернуться на місця своєї постійної дислокації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: