fbpx

На Прикарпатті тривають жнива

Суспільство 23:32, 19.07, 2016

На Прикарпатті збиранню підлягає 153 тис. га зернових і зернобобових культур, зокрема майже 100 тис. тонн га ранніх зернових. Наразі вже обмолочено 20 відсотків площ (при середній врожайності 45 ц/га, валовий збір зерна склав 85 тис. тонн).

Про стан проведення жнив та хід підготовки до посіву озимих зернових йшлося сьогодні на селекторній нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України, в якій взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Паранюк, керівництво департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та обласні служби агропромислового комплексу області.
Середня врожайність озимого ячменю по області склала майже 50 ц/га. Окрім того, продовжується обмолот озимого ріпаку, гороху, озимої пшениці, ярого ячменю, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.

 

За словами аграріїв, зернозбиральна і зерноочисна техніка якісно підготовлена до жнив. Розрахунки навантаження на один комбайн становлять 145 га. Зважаючи на наявність у сільськогосподарських підприємств високопродуктивних зернозбиральних комбайнів та залучення техніки з інших регіонів, фермери очікують провести основні жнива в оптимально допустимі терміни. 

Що ж до матеріально-технічного забезпечення, то ринок пального насичений, господарства закуповують пально-мастильні матеріали у міру необхідності.

В цілому в області активно проходить жнивна кампанія, а також паралельно ведеться підготовка до посіву озимих для урожаю наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: