fbpx

На Прикарпатті у 2017 році відзначатимуть 500-річчя Реформації

Суспільство 15:59, 28.10, 2016

На Івано-Франківщині духовні очільники провідних протестантських церков підготували ряд заходів, приурочених до 500-річчя Реформації.

Про це йшлося на робочій нараді з приводу обговорення плану заходів по відзначенню 500-річчя Реформації в Україні (відповідно до Указу Президента України №357/2016).

Зазначимо, Президент під час підписання наголосив на важливості Указу, який має продемонструвати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій.

"Відзначення Реформації – не є виключно релігійний чи протестантський рух. Це соціально-просвітницький рух, який покликаний реформувати країну,  пояснив член робочої групи науковців при міжфракційному депутатському об’єднанні за духовність, моральність і здоров’я нації Олег Шеремета.  Ми бажаємо, щоб Україна взяла максимально ефективно уроки історії, щоб ми мали відродження нашої країни".

Зокрема, на Франківщині планується провести ряд заходів, які розпочнуться у грудні. На початку місяця планується тематична прес-конференція. 26 грудня  святковий урочистий концерт "Україна та Європа святкують Різдво разом: назустріч реформації!", який буде своєрідним відкриттям року Реформації. У січні та лютому 2017 року планується проведення обласних, міських та районних мотиваційних фестивалів "Назустріч Реформації". У березні-травні у навчальних закладах області проводитимуться круглі столи, форуми, семінари. У квітні напередодні Великодня пройде акція "Чисте серце – чисте місто". У травні-червні буде місяць реформації в області. Протягом літа проводитимуться різноманітні вуличні акції: фестивалі, велопробіги, молодіжні заходи, соціальні акції, флешмоби, табори.

Головне свято відбудеться 17 вересня 2017 року у Києві.

Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк наголосив, що влада максимально підтримає проведення усіх заходів, але вони будуть виключно добровільними.

"Кроків примусового характеру ми, як влада, здійснювати не будемо, тому що це питання стосується віросповідання кожної людини і кожен в праві діяти так, як вважає за потрібне",  наголосив Ігор Пасічняк.

Довідково:

500 років тому Реформація кардинально змінила світ. Цей широкий релігійно-суспільний рух, що охопив у XVІ столітті більшість європейських країн, став не просто явищем, яке було спрямоване на реформування тодішньої церкви відповідно до Біблії. У більш широкому сенсі – це діяльність з перетворення суспільства через Церкву і оновлення самої Церкви у зв’язку зі змінами світу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: