fbpx

На Прикарпатті у 85 закладах культури відсутні системи опалення

Суспільство 12:40, 30.08, 2017

Про хід підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. на виконання обласної програми "Теплий заклад культури Прикарпаття на 2016-2020 роки" йшлося на колегії управління культури, національностей та релігій ОДА.

Не готові до роботи в новому опалювальному сезоні 85 закладів культури, з яких 11 бібліотек, 74 – заклади клубного типу. У 83 об’єктах – причина у тому, що в них демонтовані системи опалення.

"Це ганьба для нас. Але є позитивна динаміка. За останні кілька років відсоток закладів без опалення суттєво зменшився", – зазначив начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Загалом в області нараховується 1546 закладів культури різних типів. 

Володимир Федорак зазначив, що  проблему з опаленням треба усунути першочергово, адже встановлення автономного опалення дозволяє суттєво зекономити кошти та створити комфортні умови для праці. Тому зміни до обласної програми "Теплий заклад культури Прикарпаття на 2016-2020 роки" будуть вноситися пооб’єктно.

Також на колегії зазначалося, що для роботи в осінньо-зимовий період твердим паливом забезпечений 81% закладів культури в Івано-Франківській області. Заборгованостей за газ та електроенергію у них немає.

У понад 500 закладах культури проведені ремонти на 8,3 млн грн з місцевих бюджетів, а також в обласному бюджеті передбачено 1,37 млн грн, з яких 630 тис. грн вже освоєно. Об’єкти культури області попали під субвенцію Кабміну на ремонтні заходи у сумі 3,312 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: