fbpx

На Прикарпатті у кожному п’ятому оздоровчому закладі знайшли санітарні порушення

Суспільство 11:59, 02.08, 2018

З початку оздоровчої кампанії фахівці районних та міських управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 158 обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Порушення вимог санітарного законодавства встановлено в кожному п’ятому закладі – 31 (19,6%).

Основними видами порушень, що встановлені під час обстежень закладів, були: невідповідності питної води вимогам санітарних норм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, нестандартні змиви з чистого посуду та обладнання на харчоблоках дитячих закладів, недотримання правил миття посуду та особистої гігієни працівниками харчоблоку, повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

Протягом червня-липня в закладах оздоровлення та відпочинку області перебувало 16 100 дітей, в тому числі оздоровлювались – 4219, відпочивали – 11 881.

Протягом липня в області функціонували 43 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, із них 17 – позаміських стаціонарних, 16 – наметових та 10 – з денним перебуванням.

За даними лабораторних досліджень, відхилення з калорійності від меню-розкладів зареєстровано у 1,9% проб, бактеріологічне забруднення готових страв встановлено у 0,6% проб, питома вага позитивних змивів на санітарно-показову мікрофлору з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів закладів оздоровлення становила 7,9%.
Лабораторний контроль за якістю питної води та харчуванням дітей проводитиметься до закінчення оздоровчого сезону. На особливому контролі Держпродспоживслужби – профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.

Під час моніторингу та перевірок виявлено 29 незареєстрованих субʼєктів господарської діяльності, які надають послуги оздоровлення та відпочинку організованих груп дітей.

В головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створено відповідний реєстр цих суб’єктів господарської діяльності та видано наказ щодо проведення позапланових перевірок цих суб’єктів господарської діяльності з питань дотримання санітарних вимог, забезпечення дітей якісним і безпечним харчуванням. Про результати перевірок та усунення порушень у відомстві обіцяють проінформувати пізніше.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: