fbpx

На Прикарпатті в горах туристка з Росії ледь не спалила притулок

Суспільство 16:29, 26.09, 2017

33-річна туристка Жанна з Росії поселилася в притулку на полонині Плісце біля Осмолоди: жінка загубила паспорт РФ і чекає відповіді з російського консульства.

Незвичайну історію появи росіянки на далекій карпатській полонині розповів гірський рятувальник з Осмолоди Віктор Худяк

"Вчора на полонині Плісце в Туристичному притулку бачу таку картину: туристка на дерев'яній підлозі палить вагонь і готує їжу. Я шокований, запитую, що вона робить? І чую спокійну відповідь: вогонь розклала на куску заліза і має воду в пляшці, бо вона так і раніше робила.
Вогонь я виніс надвір, але дерев'яні конструкції вже зайнялися. Швидко позаливав все водою. І з жахом розумію, що за кілька годин будинок міг згоріти разом з туристкою. Спочатку намагаюсь пояснити, що так робити дуже небезпечно, і розумію, людина не повністю адекватна в плані безпеки і деяких практичних речах", – написав Віктор Худяк.

Жінка розповіла рятувальнику, як потрапила на гірську полонину.

Три місяці тому Жанна з Санкт-Петербурга поїхала з дому, залишивши матір, з якою були постійні конфлікти. Мандрувала Росією, заїхала в Україну. Біля Києва її обікрали, серед іншого вкрали і російський паспорт. За закордонним її з України не випустили, бо за день до від'їзду закінчився термін дії. Дівчині виписали штраф 1700 грн і відправили до Львова в консульство РФ. З консульства подали запит до Санкт-Петербурга і сказали чекати відповіді. Віктор Худяк телефонував до консульства: про жінку там справді знають, але відповіді вони ще не отримали. 

Чекати Жанна вирішила у гірському притулку, інформацію про який знайшла на туристичних картах.

"І ще в неї проблеми з взуттям, кросівки порвались та одягу бракує. Їхати нікуди не хоче, поки не прийде підтвердження в консульство, бо грошей тільки на зворотню дорогу. І що робити з такою туристкою?" – написав Віктор Худяк. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: