fbpx

На Прикарпатті вчитимуться оцінювати рівень безпеки хвостосховищ

Суспільство 18:51, 20.10, 2014

За участю першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Семка проведено робочу нараду з представниками міжнародного проекту "Підвищення безпеки промислових хвостосховищ на прикладі українських підприємств".

Цей проект впроваджений Федеральним Агентством навколишнього середовища Німеччини "Umweltbundesamt", в рамках міжнародної комісії по охороні Дунаю (МКОД) та європейської економічної комісії організації об’єднаних націй (ЄЕК ООН), повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
 

Технічний керівник цього проекту доктор біологічних наук, професор Григорій Шматков обговорив з керівництвом області можливості проведення навчального семінару за участю фахівців промислових підприємств, представників служби надзвичайних ситуацій, екологічних інспекцій та управлінь, українських та міжнародних експертів. Під час семінару, який заплановано провести з 4 по 7 листопада цього року, буде проведена чергова апробація Методики оцінювання рівня безпеки хвостосховищ на базі промислового підприємства "ДП Калійний завод" ВАТ "Оріана" в м. Калуші, та навчання щодо її практичного застосування.

Ця Методика повинна стати методичним посібником для оцінки рівня екологічної безпеки хвостосховищ при їх проектуванні, експлуатації, консервації і рекультивації для місцевих органів влади, вітчизняних та європейських фахівців-екологів та інспектуючих органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: