fbpx

На Прикарпатті від "свинячого" грипу померли четверо жінок

Здоров'я 10:57, 12.02, 2016

На Прикарпатті зареєстровано 4 летальні випадки, спричинені ускладненнями від захворювання на пандемічний грип А Н1N1. Всі померлі – жінки віком від 45 до 60 років, які проживали в Калуському, Тисменицькому районах та Івано-Франківську.

За станом здоров'я всі жінки належали до групи ризику по грипу – мали розлади роботи ендокринної системи, ожиріння. Проти грипу жодна з померлих не була щеплені, пише КУРС з посиланням на прес-службу Головного управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області.

Загалом по Україні від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 253 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, у Києві – 29, у Черкаській області – 18, Харківській області – 15, Донецькій області – 15, Рівненській області – 14.

Нагадаємо, що симптоми грипу H1N1 в більшості випадків схожі з симптомами сезонного грипу (лихоманка, підвищення температури, кашель, біль у горлі, нежить, біль у м’язах, тахікардія, головний біль, озноб і слабкість). Температура найчастіше вище, ніж при ГРВІ та інших респіраторних захворюваннях, які не викликані вірусом грипу.

Є ряд небезпечних симптомів, при виникненні яких треба негайно звертатися до лікаря: якщо з’являється задишка або утруднене дихання, посиніння губ, нудота або блювота, ознаки зневоднення, судоми, сплутаність свідомості, а також при дуже високій температурі тіла, яка не знижується після прийому жарознижувальних засобів або залишається високою довше ніж 4-5 днів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: