fbpx

На Прикарпатті відбулась міжнародна зустріч українських та польських науковців

Суспільство 17:49, 28.09, 2014

Понад сто польських та українських науковців, дипломатів, державних та громадських діячів у рамках VII українсько-польської зустрічі обговорили стратегічно важливі питання міжнародного співробітництва.

Щорічно ця конференція збирає істориків, культурологів, політологів. Такого роду дискусії допомагають політикам, дипломатам почути наукову точку зору з важливих питань історії, міжособистісних взаємин та проблем. Це допомагає краще розуміти основні суперечності польсько-українського співробітництва та ефективно вирішувати їх. Участь дипломатичного корпусу в польсько-українській зустрічі засвідчує, що незалежно від клімату, Україна і Польща залишатимуться особливими партнерами. Українсько-польські відносини створюють не лише політики, дипломати, але й прості люди, в тому числі інтелектуальні еліти.

З приводу актуальності та значення конференції ректор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ігор Цепенда зазначив, що на попередніх шести зібраннях учасники передбачили чимало з тих подій, які сьогодні бачимо в Україні. Тож і війни, і загальноєвропейської кризи відносин можна було б уникнути, якби політики, передусім європейські, дослухались до слів науковців. Основна мета для науковців – підтримувати діалог, щоб точно знати і розуміти, куди ми прямуємо.

Важливість конференції підкреслює і консул Генерального консульства Польщі у Львові Маріуш Шидловський. За його словами, на фоні закриття дипломатичного представництва Польщі в Севастополі та де-факто – у Донецьку, де пан Маріуш донедавна працював, така зустріч, як ніколи, на часі.
В рамках зустрічі відбулась презентація однієї з програм "Галицького клубу" та Українсько-польського форуму підприємництва.

Спільна українсько-польська зустріч завершилась сходженням на гору Піп Іван, де продовжуються роботи з відновлення обсерваторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: