fbpx

На Прикарпатті відбулась "Яворина-2014"

Суспільство 09:58, 21.07, 2014

19-20 липня 2014 року в урочищі Розтока поблизу села Липа Долинського району Івано-Франківської області відбулася традиційна патріотична акція вшанування пам'яті героїв старшинської школи УПА "Олені" та провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника (Роберта) "Яворина-2014".

В рамках проведення "Яворини" відбулися Хресна дорога до цвинтаря полеглих вояків старшинської школи УПА "Олені" в урочищі Глибоке, змагання з різних видів спорту та туризму, фестиваль патріотичної пісні та показ фільмів "Історія однієї криївки" й фільму про події на Майдані "Майдан змін. Український Рубікон".

Родзинкою акції стало відкриття й освячення Пам'ятного хреста "Небесній сотні" біля пам'ятника Ярославу Мельнику (Роберту) у с. Липа.

Не оминули організатори "Яворини" і військово-патріотичної тематики – в рамках проведення акції її учасники мали змогу взяти участь в організованих турнірах зі збирання-розбирання автомата, стрільби з малокаліберної зброї. Найсильніші ж мали можливість взяти участь в богатирських іграх спільно з відомим прикарпатським стронгменом Назарієм Павлівим.

"Заходи, які проводяться тут, на Яворині, та неймовірна атмосфера об’єднують кожного з нас, додають нам сил і наснаги, піднімають дух, що особливо важливо в умовах російської агресії. Ми довго міркували щодо доцільності проведення фестивалю цього року. Але все ж мусили зібратися тут знову. Адже разом – ми є сила! На "Яворину" з’їхалися національно свідомі громадяни, щоби віддати шану українським героям – воїнам ОУН-УПА, героям Небесної сотні. Звідси ми черпаємо духовну силу для майбутніх звитяг", – наголосив голова Долинської РДА Руслан Франків.

Серед учасників цьогорічної "Яворини" є громадяни з усієї країни. Найбільш чисельно тут представлені Вінницька, Київська, Закарпатська, Волинська, Тернопільська, Черкаська та Харківська області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: