fbpx

На Прикарпатті відбулись обласні змагання газодимозахисників

Суспільство 14:38, 24.10, 2017

20 жовтня на спортивно-оздоровчому комплексі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС в області відбулися щорічні обласні змагання газодимозахисників серед пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС в області.

Про це повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Урочисто відкриваючи змагання, начальник управління Володимир Чернецький зазначив, що на сьогодні кожна двадцята пожежа ліквідовується з допомогою ланок газодимозахисної служби, тому розвиток цієї служби є одним з пріоритетних напрямків діяльності.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про полеглих колег, які вірність присязі та обов’язку поставили вище власного життя, Героїв Небесної сотні, героїв України, полеглих під час проведення АТО на сході нашої держави.

В обласних змаганнях участь взяли 26 команд. Вони складалися із трьох видів: пожежно-рятувальної естафети, рятування потерпілого з третього поверху навчальної вежі, подолання теплодимокамери газодимозахисником з виносом потерпілого на свіже повітря. У цих видах спортсмени мали продемонструвати як свої професійні та спортивні якості, так і волю до перемоги та командну гру.

За результатами змагань третє місце здобули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №-1 міста Івано-Франківськ, другими стали газодимозахисники з Коломиї. Перемогу в змаганнях здобули рятувальники частини спеціальної пожежної техніки. Перший заступник начальника управління ДСНС в області Ігор Оксентюк вручив переможцям медалі, грамоти та грошові сертифікати, а команді ЧСПТ  перехідний кубок змагань.

Тільки за  останні два роки ГДЗС створена в ряді підрозділів області, придбано необхідне обладнання. Саме з метою модернізації управління ДСНС в області налагодило тісну співпрацю з виробниками пожежного спорядження, в тому числі і засобів індивідуального захисту органів дихання. Під час заходу представники цих виробників продемонстрували свої найновіші розробки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: